Την Παρασκευή 18/10/2019, οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας με συνοδούς καθηγητές την κα Αντωνιάδου Κυριακή την κα Γεωργοπούλου Εύη και τον κ. Κόγια Αλέξη επισκέφτηκαν τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκαν απο την Φιλόλογο του σχολείου μας κα Αντωνιάδου Κυριακή στα μνημεία της στα πλαίσια της διδακτικής επίσκεψης του σχολείου μας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές της Γ΄τάξης παρακολούθησαν την ξενάγηση των εξαιρετικά αξιόλογων και σημαντικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ξενάγηση των καλύτερα σωζόμενων κτισμάτων όπως των Προπυλαίων, του Ναού της Αθηνάς Νίκης, του Ερεχθείου, και φυσικά του Παρθενώνα που αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Ελληνικής αλλά και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα μνημεία, γνώρισαν την ιστορία, τις τεχνικές δόμησης, απόλαυσαν το θαύμα της αρχιτεκτονικής και της ομορφιάς που καθώς περνούν τα χρόνια αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.

Η ομορφιά των μνημείων η γνωριμία μ ε την ιστορία τους και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών Ελλήνων και ξένων βοήθησαν τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη διαχρονική αξία τους ιδιαίτερα του Παρθενώνα, του λαμπρότερου δημιουργήματος που αποκαλύπτει το μεγαλείο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας της κλασσικής περιόδου.